Banjaluka, kao i mnogi gradovi u Srbiji dobila je kancelariju “Fondacija Kapetan Dragan”, koju je lično otvorio Dragan Vasiljković.

“Mi smo sinoć stigli u Banjaluku sa ciljem otvaranja ogranka “Fondacija Kapetan Dragan” u Banjaluci. Primarni cilj naše Fondacije je pomoć zaboravljenim, utamničenim srpskim herojima koji su po kazamatima širom svijeta samo zato što su branili srpske interese, noseći srpsku uniformu i boreći se pod srpskom zastavom. Mislimo da je to zločin nad tim ljudima i tu smo da se borimo za njih. Kancelarija je otvorena, ja se nadam da će Banjalučani podržati naš rad i smatram da Srbi koji ne poštuju svoje heroje u zarobljeništvu sigurno ne zaslužuju poštovanje. Vjerujem da će svi Srbi stati iza ovog projekta i pomoći da ti naši heroji ugledaju slobodu”, kaže Vasiljković.

Otvaranje ogranka “Fondacija Kapetan Dragan” najavljeno je i za Doboj, Bijeljinu i Istočno Sarajevo.

“Tu smo da im damo pravnu, finansijsku kao i moralnu podršku. Da znaju da nisu zaboravljeni, da ima nas koji mislimo na njih svaki dan i činimo sve što je u našoj mogućnosti da ti ljudi dobiju pravdu. Mislim da je više nego očigledno da se danas zakon zloupotrebljava kao oružje za ugnjetavanje Srba”, poručio je Vasiljković.

Kapetan Dragan posljednji put je u Banjaluci bio prije 26 godina,

Share.