U akciji “Herba”, izvršeni su pretresi na devet lokacija i uhapšeno je 11 osoba, te je oduzeta određena količina droge kao i oružje.

Pripadnici Policijske uprave Bijeljina i Uprave za organizovani i teški kriminalitet, akciju su realizovali juče i danas na području Šamca, Donjih Žabara i Brčko Distrikta a usmjerena na sprečavanje zloupotrebe opojnih droga.

“Na osnovu naredbe Okružnog suda u Doboju, a pod nadzorom Okružnog javnog tužilaštva u Doboju izvršeno je pretresanje na devet lokacija kod devet lica. Slobode je lišeno 11 lica”, navedeno je u saopštenju PU Bijeljina.

Kako navode, tom prilikom pronađeno je i privremeno oduzeto kilogram materije za koju se sumnja da je skank, 28 stabljika indijske konoplje, 136 grama materije koja asocira na kokain, oko 300 grama heroina te više digitalnih vaga sa tragovima droge.

Oduzeto je više mobilnih telefona, pištolj, puška M 48, više pištoljske i puščane municije, nekoliko komada tableta ekstazi, novac.

“Uz izvještaj o počinjenim krivičnim djelima neovlaštena proizvodnja i promet opojnih droga i nedozvoljena proizvodnja i promet oružja i eksplozivnih materija osam lica će danas biti predato u nadležnost i na dalje postupanje Okružnom javnom tužilaštvu u Doboju”, navodi se u saopštenju.Izvor:
Share.