„Iz tužilaštva BiH od SIPA-e je zatraženo da me saslušaju o navodnom negiranju genocida u Srebrenici“, rekao je danas srpski član Predsedništva BiH Milorad Dodik, istakavši da je on čovek sa najviše prijava.

On je dodao da je sva borba tu zato što ne želi strance koji nameću zakone bez obzira na to kakav sadržaj tih zakona bio, kao i da je očigledno da se o tome BiH nikada neće dogovoriti.

„Mi Srbi nismo podanici i ne želimo da imamo strance koji će o ovome odlučivati. Kad je već stranac tu, onda ne može da donosi zakone kako on hoće. Naravno da je u medijskoj javnosti FBiH sve svedeno na priču o ‘genocidu’, ali se primarno radi o činjenici da neizabrani stranac ne može da donosi zakone i nameće ih, čak ni po bonskim ovlašćenjima“, rekao je Dodik, prenosi RTRS.

Dodik je kazao da Srbi u BiH formalnopravno nemaju visokog predstavnika:
„Ovaj što je ovde, on se folira i na taj način nešto predstavlja, a u svakom slučaju, nije izabran na način na koji je to predviđeno“.

On je ocenio da Bošnjacima odgovara ovako izabran visoki predstavnik, ali da Srbi neće prihvatiti takvu ličnost u svojstvu visokog predstavnika.

„Možda možemo popiti kafu ali samo u svojstvu kao sa nekadašnjim ministrom za poljoprivredu koji je obećao da će nešto učiniti za BiH, pa ni to nije uradio. Baš bih ga pitao zašto, ako je obećao, jer su nas tada naterali da donesemo zakon koji je omogućio nekonkurentan uvoz sa Zapada, a našu privredu doveli na rub propasti“, napomenuo je Dodik, prenosi „Glas Srpske“.
Prema njegovim rečima, obećali su pomoć, a nisu to uradili.

„Ključno pitanje ove političke borbe jeste da neko u BiH želi da prihvati nelegitimno izabranog stranca a mi kažemo: ako Savet bezbednosi kaže da je to on, mi ćemo sarađivati“, naglasio je Dodik.

Share.