Turista iz Austrije prijavio je banjalučkoj policiji da mu je ukraden bicikl vrijedan gotovo 10.000 maraka, saznaju “Nezavisne novine”. Naši izvori upućeni u istragu potvrdili su da je nakon ove prijave, zaprimljene u ponedjeljak, pokrenuta istraga.

“On je u prijavi naveo da mu je bicikl nestao u proteklih nekoliko dana, ili preciznije počevši od 26. pa do 30. avgusta. Pritom je naveo da dvotočkaš vrijedi 5.000 evra”, naglasili su izvori “Nezavisnih”.

Kako dodaju naši sagovornici upućeni u istragu, u pitanju je muškarac iz Inzbruka, a policiji je prijavio da mu je ukraden bicikl marke genesis, tip montana.

“On u prijavi navodi da je dvotočkaš nestao u naselju Ducanovići, nedaleko od Krupe na Vrbasu”, ističu naši sagovornici.

Mještani Krupe na Vrbasu s kojima smo razgovarali ne znaju ništa o ovom slučaju. Kažu da ništa nisu ni čuli ni vidjeli. “Evo, ovo je prvi put da to čujem od vas. Pojma nemam. Niko ništa o tome ovdje nije spominjao. Bicikl vrijedan 5.000 evra ukraden? O, svašta. Ko god je to krao vjerovatno je znao šta krade”, rekao je za “Nezavisne novine” jedan mještanin Krupe na Vrbasu.

U Turističkoj organizaciji grada Banjaluka rekli su nam da im se ovaj turista nije obraćao povodom krađe bicikla.

Podsjetimo, prije nekoliko mjeseci bilo je riječi o jednom slučaju krađa ovih dvotočkaša, kada su u akciji banjalučke policije “Kapriolo” uhapšena tri mladića, među kojima je i državljanin Slovenije, koji je u Banjaluku došao na odmor. Kako je početkom juna objavljeno, oni su priznali krađu ukupno sedam bicikala, ali se sumnja da je bilo daleko više krađa. Prema dostupnim saznanjima, da se radilo o unaprijed tipovanim krađama govori i to da su lopovi provaljivali u samo one podrume u zgradama u kojima su se nalazili bicikli veće novčane vrijednosti.

Share.