Sva opravdanja i izvlačenja SNSD predstavnika u Domu naroda za neusvajanje prijedloga kojim bi se privremeno ukinule akcize na gorivo su besmislena, drska, bezobrazna i monstruozna. Istina je jedna – oni ne žele da pomognu stanovništvu, jedino ih brine njihova trenutna politička pozicija.

Rekla je ovo potpredsjednica PDP i narodni poslanik Jelena Trivić.

Trivićeva kaže da, kada su se budžeti jače punili zbog rasta cijena i prihoda od PDV i drugih nameta, vlast je to knjižila sebi kao nekakve uspjehe, iako je to jače punjenje bilo rezultat isključivo rasta cijena, a ne “nekakvih tobože boljih privrednih kretanja”.

– Sada kada imamo situaciju da zbog ukrajinske krize cijene još jače divljaju i treba što hitnije olakšati život svakog čovjeka u Republici Srpskoj i Bosni i Hercegovini, oni nalaze kao razlog da to ne urade moguću ugroženost javnih budžeta: pa „gospodo“ to što bi se eventualno izgubilo kao prihod države zbog privremenog ukidanja akciza, država je već naplatila u nekoliko prethodnih mjeseci otkad cijene rastu – poručila je Trivićeva i dodala:

“Nema opravdanja i izgovora za ovakvu neosjetljivost za narod i život čovjeka. Ovo što vi radite, ni najgori neprijatelj nam ne bi radio”.

Share.