Nalazimo se u bezizlaznoj situaciji i zato od Vlade Republike Srpske tražimo da i nama od četvrtka, 8. aprila, bude dozvoljen rad, poručuju danas iz Saveza za rekreaciju i fitnes RS.

Usaopštenju, koje je potpisao predsjednik Saveza Srećko Stanišić, se navodi da su se obratili Vladi RS sa molbom za pomoć ispred cjelokupne fitnes zajednice u Republici Srpskoj.

– Trenutna zabrana rada centrima za rekreaciju i fitnes se izuzetno negativno odrazila na radnike u industriji rekreacije i fitnesa a samim tim i na njihove porodice. Zato smo pozvali Vladu RS da nam pomogne tako da od četvrtka, 8. aprila, dozvoli rad svim fitnes centrima (klubovima) organizacijama u Republici Srpskoj uz poštovanje epidemioloških mjera. Tražimo sastanak sa predstavnicima Vlade RS na temu podrške fitnes zajednici kroz izdvajanje paketa finansijske pomoći za plate i doprinose radnicima, te sufinansiranje troškova zakupnine prostora. Takođe, molimo Vladu da ubuduće ne donose jednostrane, selektivne odluke bez konsultacija sa predstavnicima fitnes zajednice – navodi se u saopštenju i dodaje da je industrija rekreacije i fitnesa jedna od najperspektivnijih privrednih djelatnosti na području Republike Srpske i svijeta.

Ujedno obavještavaju da su 1. aprila ove godine pristupili osnivanju Saveza za rekreaciju i fitnes Republike Srpske u formi nestranačkog, nevladinog, neprofitnog i dobrovolјnog udruženja građana.

– Savez je osnovan radi postojanja zajedničkih interesa osnivača i okuplјa fitnes trenere, vlasnike fitnes centara, prodavnica fitnes i sportske opreme i drugih organizacija sličnog ili istog oblika organizovanja, briga o ugledu cjelokupne fitnes zajednice, pravilno obavlјanje stečenog zvanja i znanja, zastupanje i usklađivanje interesa fitnes centara i fitnes trenera pred državnim, entitetskim i drugim tijelima u Republici Srpskoj i inostranstvu – navode u ovom Savezu.

Share.