Advokat Miloš Stevanović potvrdio je da će, prema njegovim saznanjima, najvjerovatnije biti zatraženo određivanje pritvora za direktora Instituta za javno zdravstvo RS Branislava Zeljkovića i preostalu trojicu uhapšenih.

Podsjetimo, u ovoj akciji, pored Zeljkovića, uhapšeni su vlasnik turističke agencije “Travel 4 fun” Saša Marković, direktor firme “Promeding” Dragan Dubravac i direktor “Procontrola” Slavko Bojić.

Inače, Stevanović, koji brani Bojića i Markovića, istakao je da su se oni branili ćutanjem.

“Nismo htjeli da iznosimo nikakve argumente, smatramo da su optužbe koje im Tužilaštvo stavlja na teret potpuno neosnovane”, rekao je Stevanović, koji je dodao da se njegovim klijentima na teret stavlja da su nezakonito zaključili ugovor o konzorcijumu sa firmom u vlasništvu Dubravca.

Stevanović je naveo da im se na teret stavlja da nisu mogli da učestvuju u javnim nabavkama, jer nisu imali licencu Agencije za lijekove i medicinska sredstva BiH.

“Prema mom mišljenju, Tužilaštvo okreće teze. Svrha konzorcijuma je da se zajednički učestvuje i svako da svoj doprinos”, rekao je Stevanović.

Prema njegovim riječima, svi su pod optužbama da su iskoristili situaciju izazvanu virusom korona, te da su se dogovorili i zloupotrijebili sistem javnim nabavki.

“Mi smo se oštro suprostavili svim ovim optužbama”, rekao je Stevanović.

Na pitanje kako komentariše to što su, prema optužbama, cijene medicinske opreme, koje je Institut nabavljao, višestruko veće od nabavnih, Stevanović je rekao da je u pitanju stvar slobodnog tržišta, te dodao da “država nije ograničila kretanje cijena”.

Share.