Vlada Republike Srpske je organizator protesta jer je godinu dana davala lažna obećanja ugostiteljima, turističkim radnicima i hotelijerima, poručio je Miloš Stanišić reagujući na navode da je protiv njega podnesen izvještaj Tužilaštvu zbog nepostupanja po zdravstvenim propustima za vrijeme epidemije.

Ne smatram se odgovornim za protest, ali ću uvijek stati na stranu ugroženih u ovom slučaju su to biti ugostitelji, turistički radnici i hotelijeri, rekao je Stanišić koji je označen kao jedan od organizatora protesta ugostitelja, hotelijera i turističkih radnika zbog rigoroznih epidemioloških mjera koje je propisao Republički štab za vanredne situacije.

On tvrdi da su pregovori sa Vladom Republike Srpske trajali godinu dana i za to vrijeme su dobijali neistine i obećanja koja se nikada nisu ispunila i zato se ne smatra odgovornim.

– Od tužilaštva i policije očekujem da najbolje rade svoj posao – naglasio je Stanišić.

Kao član Upravnog odbora Udruženja ugostitelja “HoReCa” Stanišić kaže da su svakodnevno stizale molbe i upiti od ugostitelja sa raznih strana kako ne mogu da prehrane svoje porodice te da im posao propada.

– Izlazak na proteste je bio iznuđen i nešto što nismo ni željeli, ali jednostavno da bismo prehranili svoje porodice morali smo da izrazimo nezadovoljstvo, a samo smo tražili pravo na rad – zaključio je Stanišić.Izvor:
Share.