Miloš Vučić zajednički je kandidat svih srpskih stranaka za načelnika Srebrenice. Srpsko jedinstvo i ovaj put je prošlo na testu.

ATV
Načelnička pozicija u politički nikad izazovnijem vremenu, posebno je važna Srbima u Srebrenici. Vučić će u trku sa Hamdijom Fejzićem koji je dobio podršku bošnjačkih stranaka.

“Ova podrška pokazuje našu zajedničku predanost boljoj budućnosti Srebrenice. MOji ciljevi su jasni. Želim izgraditi Srebrenicu u kojoj će svi građani moći da žive u miru, bezbjednosti i prosperitetu”, rekao je Miloš Vučić, kandidat za načelnika Srebrenice.

“Na taj način idemo sa jednim kandidatom u izbornu kampanju. Nadamo se da ćemo zajedničkim snagama imati našeg načelnika i da ćemo zajedničkim snagama doći do srpske većine u Srebrenici. NApravićemo i koalicioni sporazum”, rekao je Radomir Pavlović, predsjednik OO SNSD-a Srebrenica.

Najavljenu kandidaturu povukao je sadašnji načelnik Mladen Grujičić. Nakon razgovora sa rukovodstvom SNSD-a, odlučio je da odustane. Kaže da sa dva srpska kandidata, Bošnjaci ubjedljivo pobjeđuju.

“Ja sam se povukao da ne bih narušio to srpsko jedinstvo. Zajedno sa svojim sljedbenicima koji su ispoštovali dogovor sa predsjednikom Dodikom i smatram da je to pravi potez da se na taj način obezbijedi srpsko jedinstvo koje će biti neminovno na predstojećim izborima”, rekao je Mladen Grujičić, načelnik Srebrenice.

Srebrenički SDS i ovaj put je stao uz SNSD-ovog kandidata. Miloš Vučić je, kažu, i kandidat SDS-a.

“Miloš Vučić je ostao zvanično jedini kandidat iz reda srpskog naroda. On od ovog je praktično, iako nismo potpisali, je kandidat i SDS-a. Svi članovi i simpatizeri SDS-a će glasati za gospodina Vučića”, saopšteno je iz srebreničkog SDS-a.

Lokalni izbori svaki put uzdrmaju političku scenu u Srebrenici. Ove godine još više jer nikada nije bilo više i napada na Republiku Srpsku. Od nametanja kojekakvih rezolucija, pa do priče o Distriktu Srebrenica.

Share.