Ćamil Duraković smijenjen je sa pozicije predsjednika Skupštine opštine (SO) Srebrenica, saznaju “Nezavisne novine”.

Za njegovu smjenu glasalo je 15 odbornika, a jedan je bio protiv.

Danas se održava sjednica lokalnog parlamenta, a ovakav epilog bio je očekivan, nakon što su srpski odbornici u Srebrenici, njih 15, dogovorili da će izglasati smjenu Durakovića.

Podsjetimo, na sjednici Kolegijuma SO Srebrenica, održanoj 25. avgusta, izglasan je dnevni red naredne sjednice SO, koja je obuhvatila i tačku dnevnog reda koja se odnosi na smjenu Durakovića.

Prethodno su odbornici srpske nacionalnosti u SO Srebrenica dostavili prijedlog za njegov opoziv.

“Podnosimo prijedlog za opoziv predsjednika SO Srebrenica. Prijedlog podnosimo zbog neprimjerenog i nedoličnog ponašanja i istupa predsjednika Skupštine putem medija gdje nastupa u svojstvu funkcionera Skupštine, a ne u svoje lično ime, te kršenja poslovnika u vezi sa zakazivanjem sjednica SO”, navedeno je u prijedlogu dostavljenom Kolegijumu SO.

Kako su dodali, razlog za opoziv je uzastopno kršenje Ustava Republike Srpske, negiranje Republike Srpske, te omalovažavanje funkcionera Milorada Dodika i Nenada Stevandića.

Na čelu ove lokalne zajednice je Srbin Mladen Grujičić, što znači da lokalnim parlamentom treba predsjedavati neko iz reda Bošnjaka.

Salko Tursunović novi predsjednik SO Srebrenica

Salko Tursunović izabran je za predsjednika SO Srebrenica.

Tursunović je izabran sa 15 glasova za.

Share.