Slobodan M. (44) iz Šipova osuđen je u Osnovnom sudu u Mrkonjić Gradu na tri godine zatvora, jer je pijan pretukao vanbračnu suprugu i njene dvije kćerke, od kojih je jedna tada bila maloljetna, potvrđeno je “Glasu Srpske”.

Kako je saopšteno iz Osnovnog suda, on je osuđen za krivično djelo nasilje u porodici.

Prema optužnici, Slobodan M. je suprugu i njene kćerke napao 8. decembra 2019. godine u porodičnoj kući na području Šipova. Navodi se da je bio pijan i da je u krvi imao 2,01 promil alkohola.

– Optuženi je u alkoholisanom stanju u hodniku kuće napao vanbračnu suprugu S. N. koju je više put udario pesnicom i otvorenom šakom u predjelu glave. Zatim je uhvatio za kosu i udarao njenom glavom o zid hodnika. Njena kćerka D. N. je čula zapomaganje majke te je pokušala da joj pomogne, a optuženi je fizički nasrnuo i na nju te je udario otvorenom pesnicom u predjelu lica, usljed čega je ona zadobila tjelesnu povredu u vidu nagnječenja nosa sa krvarenjem iz obje nosnice – stoji u optužnici.

Dalje se dodaje da je optuženi otišao i u sobu u kojoj je spavala druga kćerka njegove supruge, koja je tad bila maloljetna, te je napao i nju.

– Optuženi je djevojčicu uhvatio sa obje ruke u predjelu vrata i davio, usljed čega je ona gubila dah. Tada je S. N., gurajući ga i vukući rukama maloljetnicu prema sebi uspjela optuženog da spriječi u daljem vršenju nasilja – stoji u optužnici, na osnovu koje je izrečena presuda.

Osuđeni Slobodan M. poznat je policiji odranije po nasilnom ponašanju. On je hapšen je polovinom novembra prošle godine. On je tada, nakon što se sukobio sa komšijom, nožem nasrnuo na na policijske službenike i oštetio policijski automobil.

Slobodan M. je tada prvo napao komšiju D. M. ispred njegove kuće u mjestu Vagan kod Šipova. Napadnuti komšija je to prijavio policiji. Nakon prijave, patrola je stigla pred kuću osumnjičenog Slobodana M. i pozvala ga da izađe. On je izašao upućujući im pogrdne riječi. U ruci je nosio nož te je nasrnuo na policajce i jednog je povrijedio po ruci. Nakon toga uzeo je kamen i bacio na službeno policijsko vozilo, koje je oštetio te se nakon toga vratio u kuću, ali je ubrzo uhapšen.

Troškovi
Presudom je Slobodan M. obavezan da platiti sudu troškove krivičnog postupka u iznosu od 1.128 maraka.

– Te troškove je dužan platiti u roku od 30 dana od dana pravosnažnosti presude, kao i troškove nužnih izdataka i nagrade branioca optuženog o čijoj visini će sud naknadno odlučiti posebnim rješenjem. Obavezan je i da plati paušalni iznos troškova krivičnog postupka od 400 KM u roku od 30 dana od dana pravosnažnosti – saopšteno je iz Osnovnog suda Mrkonjić Grad.Izvor:
Share.