U PDP-u vlada kriminal i korupcija, ova stranka radi pod uticajem stranaca, uzima pare i obmanjuje članstvo. Tako danas priča sad već bivši član ove stranke Slavko Vučurević. Kaže da je od njega traženo da javno istupa protiv Aleksandra Vučića i tvrdi da će PDP niz vodu pustiti Draška Stanivukovića. Stranka nije jedinstvena, a rastura je njeno rukovodstvo, tvrdi Vučurević.

“Imam informacije da je dio vrha PDP-a i danas u dosluhu sa određenom međunarodnom finansijskom mafijom i da su određeni ljudi koji su u vrhu partije i njihovi srodnici na desetine miliona evra učestvovali u pranju novca”, kaže Slavko Vučurević, odbornik u Skupštini grada Trebinje.

Članovi PDP-a su plaćali funkcije i po 50.000 maraka kaže Vučurević, ali tvrdi da on nije platio onu ambasadorsku. Zbog svega što je čuo ljut je sada već bivši Vučurevićev stranački šef.

“To je gomila gluposti, gomila laži, brutalnih neistina, uvreda. Kakve pare o kakvim mi parama pričamo”, kaže Branislav Borenović, predsjednik PDP-a.

Naljutili su se i u raspuštenom odboru PDP-a u Trebinju. Ali poručuju da Vučurevićeve tajne oni neće iznositi.

“Ja da imam bilo koje saznanje koje je on iznio ja od danas ne bih bio član PDP-a i pozivam ga, ako on ima ta saznanja da kao odgovoran građanin podnese krivične prijave”, istakao je Ljubiša Krunić, poslanik PDP-a u NSRS.

“Moje neko viđenje je da je neko ko je 20 godina u PDP-u govorio na ovaj način o PDP-u govori isključivo o sebi”, kazao je Saša Borjan, povjerenik za GO PDP-a Trebinje.

PDP poručuje Vučurević više nije ni stranka ni partija već kancelarija koja je spremna na sve, ali za određene svote novca. I tu nije stao.

“PDP je podložan po meni vrlo opasnih obavještajnih službi zapadnih zemalja. Tražili smo odgovor nismo ga dobili, kako to da djeca iz vrha partije dobijaju stipendije u Londonu, obezbjeđuje se besplatno školovanje, kupuju se stanovi za tu djecu u Londonu, odakle i sa čijim parama”, kaže Vučurević.

Spisak razloga za izlazak iz PDP-a je kaže Vučurević podugačak, a sve je počelo još 2016. On je rekao da će ostati opozicija u trebinjskoj Skupštini i da će djelovati kao odbornik Hercegovačkog narodnog pokreta.

Share.