Povodom Međunarodnog dana osoba sa invaliditetom u Banjaluci je održan završni turnir u streljaštvu (vazdušna puška) koji se organizuje u okviru Prvenstva Republike Srpske.

Članovi streljačkog kluba SKRVI “ORAO” iz Bijeljine zauzeli prvo mjesto sa 1070 krugova i osvojili zlatnu medalju. Drugo mjesto su osvojili strijelci iz Nevesinja, a treće mjesto pripalo je strijelcima iz Banjaluke.

U pojedinačnoj konkurenciji član Bijeljinskog kluba Šurbat Velezar osvojio je zlato sa upucanih 364 kruga, dok je Crnogorac Zdravko osvojio bronzanu medalju sa 361 krug. Blizu pobjedničkog postolja bili su i Lukić Velibor sa upucanih 347 krugova i Stanojević Zoran sa 345 krugova, takođe članovi Bijeljinskog kluba.

– SKRVI “Orao” iz Bijeljine je uspješno završio takmičarsku godinu ekipno na prvom mjestu,a pojedinačno naš strijelac Šurbat Velezar je završio sezonu na prvom mjestu i kao vlasnik rekorda BIH sa upucanih 374 kruga. Crnogorac Zdravko je završio sezonu na trećem mjestu. Zahvaljujemo se opštinskoj upravi i gradonačelniku Petroviću na izuzetnoj saradnji i pomoći bez koje naš klub ne bi mogao ostvariti ovako velike rezultate, poručili su iz kluba.

 

Izvor: Bijeljina danas

Share.