Udruženje dijabetičara “Dijabeta” i Dom zdravlja Bijeljina tokom vikenda, 13. i 14. novembra, organizovaće aktivnosti povodom obilježavanja Svjetskog dana borbe protiv dijabetesa.

Aktivnosti koje su planirane subotu, 13. novembar, biće organizovane u Edukativnoj sali Doma zdravlja Bijeljina od 11.00 do 13.00 časova i podrazumijevaju predavanje o sprečavanju komplikacija dijabetesa, pravilnoj ishrani i fizičkoj aktivnosti i prevenciji kovida 19.

U okviru aktivnosti članovima Udruženja biće podijeljeni aparati za mjerenje krvnog pritiska, aparati i trakice za mjerenje šećera u krvi i propagandni materijal, najavljeno je iz Doma zdravlja Bijeljina.

U saopštenju je navedeno da će u subotu zaslužnim članovima Udruženja biti uručene zahvalnice.

Aktivnosti koje su planirane za nedjelju, 14. novembar, biće održane na gradskom trgu od 10.00 do 13.00 časova, kada će biti realizovani preventivni pregledi – mjerenje krvnog pritiska, šećera i holesterola u krvi, te podijeljeni propagandni materijal i voće.

Od 13.00 časova biće organizovana šetnja kao promocija fizičke aktivnosti povodom 100 godina insulina, uz podršku “Novo Nordiska”, navedeno je u saopštenju.

Svjetski dan borbe protiv dijabetesa obilježava se svake godine 14. novembra.

Obilježavanje ovog datuma uvele su Međunarodna dijabetička federacija i Svjetska zdravstvena organizacija kako bi ukazale na porast oboljelih od dijabetesa širom svijeta.

Izvor: Srna

Share.