Na konkurs za upis u Dječiji vrtić “Čika Jova Zmaj” u Bijeljini prijavilo se ukupno 163 djece, a primljeno ih je 43, rekao je Srni direktor ove predškolske ustanove Slaviša Vujanović.

“Još u aprilu bilo je poznato da postojeći kapaciteti ovog vrtića ne zadovoljavaju potrebe za smještaj djece, jer je na listi čekanja bilo oko 200 mališana”, rekao je Vujanović.

Prema njegovim riječima, konkurs za prijem djece obično bude raspisan u maju, jer je tako propisano Pravilnikom i Statutom ustanove, ali je zbog aktivnosti na proširenju kapaciteta, o čemu je razgovarano i sa predstavnicima Gradske uprave, raspisan kasnije nego što je uobičajeno.

Konkurs za upis u ovu javnu ustanovu grada Bijeljina raspisan je 16. juna i trajao je sve do 1. jula.

“Kada smo sagledali naše potrebe i mogućnosti, ustanovili smo da možemo upisati svega 43 djece”, naveo je Vujanović.

On kaže da roditelji imaju veliko povjerenje u ovu ustanovu i izražavaju želju da njihova djeca u njoj borave.

“Roditelji su svjesni činjenice da više nije u pitanju samo čuvanje djece, već je to adekvatan i kvalitetan rad vaspitača i stručnih saradnika koji pomažu djeci da napreduju i puno lakše se pripreme za polazak u prvi razred osnovne škole”, istakao je Vujanović.

Vujanović je naglasio da su prilikom prijema djece u ovu ustanovu prednost imala ona čiji su roditelji u radnom odnosu, odnosno ukoliko još neko dijete iz te porodice boravi u vrtiću.

Izvor: Srna

Share.