Narodni višeboj ima dugu i svijetlu tradiciju kod Srba sa obje obale Drine i Save kao vid zdravog sportskog angažovanja posebno mladih ljudi što je oduvijek pratilo i divno druženje od tada još, i mi ovdje, govorimo da nije važno pobijediti da je važno učestvovati, igrati se i družiti i to se na našu radost, evo, na najljepši način događa u Ugljeviku, rekao je načelnik

Ugljevika Vasilije Perić otvarajući Prvo prvenstvo Viteških igara u toj opštini. Perić je rekao da je ovo zapravo obnavljanje viševijekovne sportske tradicije, “one koje su nam ostavili, i koja se s koljena na koljeno prenosila od naših čukundjedova do naših očeva”.

– I ovo je dio kulture i duha našeg naroda i zato je svima višeboj i drag i zanimljiv i atraktivan-rakao je Perić.

Organizator Viteških igara je Sportsko udruženje “Rudar Tag” a pokrovitelj je opština Ugljevik. Ekipe iz Srbije (Beograda, Svilajnca i Uba) i Republike Srpske (Gacka, Nevesinja i domaćina Ugljevika) nadmetaće se danas u disciplinama nadvlačenje konopca, snaga ruke i bacanje klipa.

Predsjednik Sportskog udruženja “Rudar Tag” Velimir Đorđević zahvalio je učesnicima, Ugljevičanima i rukovodstsvu opštine Ugljevik na podršci te izrazio zadovoljstvo jer je ova podmajevička opština domaćin današnjem spektaklu.

– Mi smo prvo udruženje koje je zvanično registrovano kao konopaški klub. Večeras ćemo održati i skupštinu na nivou saveza Bosne i Hercegovine konopaša-rekao je Đorđević.

U programu su učestvovali Škola sporta “Mali šampioni”, Vrtić “Mali princ”, KUD “Ravno Polje” i orkestar harmonika Osnovne škole “Aleksa Šantić”.

Share.