Čestitajući 77 godina postojanja Vazduhoplovnog zavoda “Orao”, Petričević je rekao da je važno to što “Orao” i danas posluje u sferi u kojoj je osnovan i da predstavlja značajan kapacitet namjenske industrije Republike Srpske.

“Na nama je odgovornost i obaveza da, zajednički sa rukovodstvom i svim relevantnim institucijama, obezbijedimo budućnost `Orla`”, rekao je Petričević i pojasnio da će to biti ostvareno i kroz zapošljavanje.

On je napomenuo da je važno i da u zajedničkoj saradnji sa Srbijom budu obezbijeđeni novi ugovori za rad “Orla”.

Vršilac dužnosti direktora “Orla” Mladen Stojanović rekao je da je poslovna 2021. godina jedna od najuspješnijih u poslijeratnom periodu i izrazio uvjerenje da će sve obaveze predviđene za ovu godinu biti završene u roku.

“Već razmišljamo o planovima za sljedeću godinu. Danas su nam u gostima i korisnici naših usluga i iskorištavamo i ovu priliku da razgovaramo o ovim poslovima”, rekao je Stojanović novinarima u Bijeljini, gdje je obilježeno 77 godina postojanja “Orla” i služen parastos poginulim radnicima.

On je rekao da je današnji dan poseban za sve zaposlene u ovom vazduhoplovnom zavodu, budući da se obilježava 77 njegovog godina postojanja.

“Naša je obaveza da poštujemo tradiciju i jubileje i da ih obilježavamo”, rekao je Stojanović i dodao da se kod spomen-obilježja za 23 radnika “Orla” koji su dali živote za Republiku Srpsku zavjetuju da će nastaviti da rade snažnije.Stojanović je izrazio nadu da će “Orao” proslaviti stotine godina, jer to i zaslužuje.

Gradonačelnik Bijeljine LJubiša Petrović zahvalio je ljudima koji su, kako je rekao, na rukama prenijeli hiljade tona materijala, odnosno cijeli “Orao” iznijeli iz Rajlovca i donijeli u Bijeljinu, gdje sada radi 341 radnik.

“Izražavam zadovoljstvo što je privredni gigant kakav je Vazduhoplovni zavod `Orao` sada u Bijeljini. Zadovoljstvo je i veće kada vidimo drage goste iz Ministarstva odbrane Srbije”, rekao je Petrović i dodao da je Gradska uprava na raspolaganju ovom preduzeću i kada je riječ o rješavanju pitanja nagomilanih imovinsko-pravnih odnosa i pristupnih saobraćajnica.

Izvor: Srna

Share.