M.E. (31) iz Bijeljine koji je uhapšen zbog sumnje da je pomogao osobama koje su učestvovale u pucanjavi u kojoj je ranjen i pripadnik Specijalne antiterorističke jedinice pušten je na slobodu, nakon što je Osnovni sud u Bijeljini odbio prijedlog o pritvoru od strane Okružnog javnog tužilaštva u tom gradu.

On je juče ispitan u Tužilaštvu gdje su ga predali pripadnici Policijske uprave Bijeljina, uz izvještaj o počinjenom krivičnom djelu pomoć učinocu poslije izvršenog krivičnog djela, prenose Nezavisne.

Pritvor mu je predložen zbog bojazni da bi boravkom na slobodi mogao uništiti dokaze, uticati na svjedoke ili na drugi način ometati istragu, kao da bi mogao ponoviti ili učiniti novo krivično djelo, ali je odbijen.

Podsjećamo da se za dvije osobe iz Brčkog traga i Policijska uprava Bijeljina, je 5. novembra za njima raspisala potragu u cilju njihovog pronalaska i hapšenja.

“Po naredbi Osnovnog suda u Bijeljni, 8.11.2021. godine izvršeno je pretresanje stana i drugih prostorija koje koristi lice M.E. u Bijeljini, prilikom čega su pronađeni predmeti koji ga sumnjiče da je počinio pomenuto krivično djelo”, navode iz policije.

Podsjećaju da je u petak oko dva časa u neposrednoj blizini ugostiteljskog objekta u Bijeljini, došlo je do pucnjave od strane više osoba iz Brčkog sklonih vršenju krivičnih djela, a tom prilikom su intervenisali i pripadnici Specijalne antiterorističke jedinice te je ranjen dvadesetčetvorogodišnji Brčak O.P., i šest godina stariji policajac P.K. iz Gradiške, pripadnik Specijalne antiterorističke jedinice (SAJ), koji se tu našao sticajem okolnosti, jer je s kolegama pošao na operativno-taktičku vježbu u Loznicu.

Ranjeni policajac je danas izašao iz bolinice.

Izvor: Nezavisne

Share.