U Bolnici “Sveti vračevi” u Bijeljini uvedena je druga smjena za rad specijalista u ambulantama uprkos pandemiji i teškom stanju u vezi sa kovidom 19, rekao je danas direktor ove zdravstvene ustanove Zlatko Maksimović.

On je naveo da ova novina i promjene koje ona nosi već dobro funkcioniše, a uvedena je druga smjena za oftalmologe, neurologe, endokrinologe, radiologe i reumatologe.

Maksimović je izjavio novinarima da pacijenti od sada mogu poslije podne da rade i dopler krvnih sudova vrata.

“Naše ambulante su već počele da rade od 7.00 do 19.00. Sve ovo činimo s ciljem povećanja kvaliteta rada Bolnice, a jedan od razloga je svakako i epidemiološka situacija jer kada više radimo, logično je da će i gužva biti manja”, rekao je Maksimović.

On je podsjetio da je u ovoj bolnici, kao i u mnogim bolnicama u okruženju, donedavno čekanje, odnosno zakazivanje kod nekih specijalita bilo i po nekoliko mjeseci, ali je sada kod većine skraćeno na par dana.

“Naravno, sve što je hitno dolazi odmah kod svih specijalista”, istakao je Maksimović.

On je dodao da se zakazivanja obavljaju telefonskim putem.

“U ambulantama u kojima se čeka dvije-tri nedjelje su reumatolog, ortoped, vaskularni hirurg i kod kardiologa se, takođe, čeka”, rekao je Maksimović.

On je naveo da, kad je riječ o kardiologu, i dalje postoje čekanja na kontrolu od oko mjesec dana.

“S ovom činjenicom još nisam u potpunosti zadovoljan, ali ono što je dobro je to da Bijeljina ima četiri supspecijaliste kardiologe i da ćemo početkom sljedeće godine imati još dva supspecijalista kardiologa. Onda ćemo uvoditi drugu smjenu”, rekao je Maksimovića i dodao da je Bolnica nedavo zaposlila i dva specijalista inaterne medicine.

On je napomenuo da u Bolnici rade i dva radiologa, od kojih je jedan specijalizirao, a za drugog se očekuje specijalizacija za dva mjeseca, što je jedan od razloga za uvođenje drugih smjena.

“Isto tako i ginekolog koji je završio specijalizaciju omogućava rad druge smjene, a na ovaj korak uvođenja druge smjene smo se odlučili jer nismo dopustili da nam pandemija bude izgovor za bilo šta”, rekao je Maksimović i podsjetio da ova ustanova ima oko 650 zaposlenih za stalno i konsultanata, te više od 100 specijalista, 50 ljekara na specijalizaciji i 300 medicinskih sestara.

On je naveo da Bolnica neće dopustiti da zbog pandemije trpe hronični bolesnici, te će nastaviti sa uvođenjem standarda, ističući da je za vrijeme pandemije uveden standard ISO 1001.

Izvor: SrnaIzvor:
Share.