Gradski štab za vanredne situacije u Bijeljini zabrinut je zbog povećane smrtnosti usljed virusa korona, kao i rasta broja mlađih pacijenata i onih sa teškom kliničkom slikom.

Na području grada registrovano je 769 osoba pozitivnih na virus korona, od kojih je 95 uglavnom sa teškim kliničkim slikama zbrinuto u kovid bolnici.

U toku protekla 24 časa na području Bijeljine preminulo je troje pacijenata od posljedica zaraze virusom korona.

Iz Gradskog štaba su naveli da je pri Domu zdravlja Bijeljina 5. aprila otvorena dnevna bolnica za pacijente sa lakšim i srednje teškim simptomima i da je za prvih sedam dana rada ljekarsku pomoć dobilo je 70 pacijenata.

Od prethodne sjednice Štaba, izrečeno je 28.000 KM kazni privrednim subjektima prilikom kontrole poštovanja propisanih epidemioloških mjera koje su sprovodili republički i gradski inspekcijski organi.

Tokom vikenda izvršena je dezinfekcija školskih objekata.

Predsjednici aktiva osnovnih i srednjih škola ocijenili su da je epidemiološka situacija među školskim osobljem i učenicima zadovoljavajuća i da su spremni na prelazak na nastavu u školama.

U saopštenju je navedeno i da je Gradski štab usaglasio mjere sa epidemiološkim mjerama koje je propisao Republički štab na prethodnoj sjednici.

Share.