Ministarstvo unutrašnjih poslova /MUP/ Republike Srpske preduzima pojačane mjere bezbjednosti u Bijeljini povodom obilježavanja 15. septembra – Dana srpskog jedinstva, slobode i nacionalne zastave, s ciljem održavanja povoljnog stanja bezbjednosti u predstojećem periodu.

“Građane koji budu željeli da prate ovu državnu manifestaciju, koja će početi u 11.00 časova, savjetujemo da poštuju naredbe policijskih službenika na terenu, te da sa sobom ne nose pirotehnička sredstva i druge opasne predmete”, navodi se u saopštenju.

Iz MUP-a savjetuju građanima da zbog lakšeg kretanja i izbjegavanja stvaranja gužvi, sa sobom ne nose ruksake i torbe, te da uz sebe imaju neki identifikacioni dokument.

“Ugostiteljski lokali, zanatske i trgovačke radnje koje se nalaze u užem centru grada Bijeljine neće raditi navedenog dana do 16.00 časova”, dodaje se u saopštenju.

Ministar unutrašnjih poslova Republike Srpske Dragan Lukač je, s ciljem preduzimanja bezbjednosnih mjera povodom obilježavanja ovog praznika, izdao naredbu o zabrani prevoza eksplozivnih materija u drumskom saobraćaju na području Bijeljine za 15. septembra od 00.00 do 24.00 časa.

U saopštenju se navodi da Ministarstvo u sjedištu, policijske uprave i policijske stanice za navedeni dan neće izdavati odobrenja za prevoz eksplozivnih materija.

Iz MUP-a podsjećaju predstavnike medijskih kuća, druge subjekte, kao i građane da je radi bezbjednosti učesnika, 15. septembra, na području grada Bijeljina zabranjena upotreba dronova.

Vlade Republike Srpske i Srbije odlučile su da Dan srpskog jedinstva, slobode i nacionalne zastave bude 15. septembra, na dan kada je prije 103 godine u Prvom svjetskom ratu probijen Solunski front.

Izvor: Srna

Share.