U Bijeljini će u subotu, 15. januara biti održan Treći međunarodni „RS čelendž“ turnir u kjokušin karateu, koji Šinkjokušin klub „TRB“ iz Bijeljine tradicionalno organizuje povodom Dana Republike Srpske.

Na turniru će ove godine učestvovati takmičari iz Poljske, Španije, Austrije, Grčke, Rumunije, Hrvatske, Srbije i Republike Srpske, odnosno BiH.

Na ovoj sportskoj manifestaciji koja će biti održana u Etno selu “Stanišići” takmičiće se junior i seniori u tri kategorije – do 75, do 85 i preko 85 kilograma, a za pobjednike turnira u svakoj seniorskoj kategoriji predviđena je sportska stipendija od 1.000 evra.

Predsjednik Šinkjokušin kluba “TRB” Igor Ranković istakao je da će na turniru ove godine učestvovati najveći broj stranih ekipa do sada, što govori da je „RS čelendž“ postao prepoznatljiv u karate krugovima, što predstavlja veliku čast ali i odgovornost domaćina da se iz Biejljine, Republike Srpske i BiH u svijet pošalje najbolja sportska slika.

Prvi „RS čelendž“ turnir održan je 2019. godine na inicijativu većinskog vlasnika kompanije Tehnički remont Bratunac /TRB/ Slavena Ristića i predsjednika Šinkjokušin kluba “TRB” Igora Rankovića, s ciljem afirmacije kjokušin karatea i motivisanja mladih da se bave sportom.

Turnir će početi u 18.00 časova, a obraćenje medijima predviđeno je u 17.45 časova. Kontakt osobe za dodatne informacije: Igor Ranković 065/818-519 Mirjana Tanasić 066/802-153

Izvor: Bijeljina danas

Share.