Udruženje građana “Roditelji ZA prava djece” povodom akcije „April – mjesec čistoće” organizuje u nedjelju, 10. aprila, čišćenje i uređenje šire okoline Centra za visoko obrazovanje u Bijeljini.

Iz Udruženja navode da je zbog vremenskih prilika početak akcije u 13 časova, a ne u 9 kako je prethodno najavljeno.

Akciju će podržati dekan Pedagoškog fakulteta u Bijeljini, prof. dr Dalibor Stević zajedno sa studentima i zaposlenima, UG „Porodični krug”, UG “Vizija mladih”, Ekološko društvo “Ada” Bijeljina, te studenti članovi Studentskog parlamenta Univerziteta u Istočnom Sarajevu.

– Želja nam je da uključimo i djecu, da kroz druženje uradimo nešto korisno za naš grad i djeci pružimo primjer kako se svoj grad voli i čini boljim mjestom za život. Gradska uprava Grada Bijeljina, odjeljenje Кomunalne policije podržaće akciju, doniraće rukavice, vreće za smeće, vodu za učesnike i odvoz prikupljenog otpada. Nadamo se da ovaj događaj biti i medijski ispraćen, kako bi smo što veći broj sugrađana podstakli da učestvuju u ovoj ili sličnim akcijama i na taj način naš grad učinimo ljepšim i urednijim mjestom za život svih nas, kaže predsjednica Udruženja građana “Roditelji ZA prava djece” mr Jelena Sarafijan.

Izvor: Bijeljina danasIzvor:
Share.