Nesposobnost gradonačelnika i njegovih saradnika, kao i dugogodišnje loše upravlјanje i kadrovanje lokalnim komunalnim preduzećima, svakodnevno uzimaju danak, tako da smo usred zime ostali bez grijanja, a pitanje je dana kada ćemo ostati i bez vode ili nečeg drugog bitnog, pošto je nesposobnost gradske vlasti sve očiglednija, navodi se u saopštenju gradskog odbora SNSD-a Bijeljina.

Saopštenje prenosimo u cjelosti.

“Preduzeće „Gradska toplana” je godinama primjer kako ne treba da se upravlјa jednim preduzećem, a najnoviji kvar je kulminacija sistemski lošeg upravlјanja Bijelјinom i lokalnim preduzećima.

Dok se naši sugrađani smrzavaju bez grijanja, iz „Gradske toplane” nas obavještavaju da ni sami ne znaju gdje je kvar, što jasno govori da će smrzavanje početkom februara potrajati.

Danas su skraćeni časovi u pojedinim školama zbog grijanja, a hladni radijatori su i u Biblioteci, zgradi Gradske uprave i drugim ustanovama u Bijelјini.

Gradonačelnik Ljubiša Petrović se po pitanju ovog ogromnog problema ne oglašava, čime pokazuje da ima prečih obaveza od brige koja muči sugrađane, te da mu je svaka dosadašnja priča bila puko paradiranje i sakuplјanje političkih poena.

Gradski odbor SNSD Bijelјina poziva gradonačelnika i njegove preplaćene saradnike da podnesu ostavke i da omoguće normalno i perspektivno razvijanje Semberije.

Gospodine gradonačelniče, Vašom nesposobnošću i lošim namjerama, zaustavlјate kapitalne projekte u Semberiji čime sprečavate i sami razvoj Republike Srpske, zbog čega je krajnje vrijeme da se povučete sa najodgovornije funkcije u Bijelјini, jer nam Vaše upravlјanje Bijelјinom i hod po makadamskim ulicama ili ulicama bez trotoara, stanovima bez grijanja i život u urbanističkom haosu, vrijeđaju dostojanstvo.

Gradski odbor SNSD Bijelјina ima kvalitetna rješenja za sve probleme u Gradu, ali nesposobni gradonačelnik sa svojim preplaćenim saradnicima, predstavlјa ogromnu prepreku za dostojanstven život u 21. vijeku.”

Izvor: Bijeljina Danas / Saopštenje SNSD

Share.