Odbornici Skupštine grada Bijeljine nisu danas usvojili Informaciju o stanju puteva na području grada, a tokom rasprave ocijenjeno je su saobraćajnice na području grada u jako lošem stanju.

Protiv usvajanja Informacije glasalo je 19 odbornika, pet je bilo za, a jedan uzdržan.Šef Kluba odbornika SNSD-a Miroslav Milovanović rekao je da je potpuno neprihvatljivo to što se u Informaciji navodi da je ovakvo stanje puteva zbog kašnjenja usvajanja budžeta u Skupštini.

On je naveo da je nekorektno što se u Iformaciji navodi da poljoprivrednici, seljaci, prave probleme, istakavši da je nedovoljno jedno krpljenje rupe dnevno.

“Stanje puteva, i kategorisanih i nekatagorisanih, jeste katastrofalno i to građani vide. To je tuga ovog grada”, naglasio je Milovanović tokom rasprave.

Odbornik Mustafa Gradaščević /SDA/ izrazio je nezadovoljstvo što se u Informaciji o putevima nigdje ne pominje Janja, kao ni neka druga mjesta.

Gradaščević je rekao da građane ne zanima šta je tender, javna nabavka, već samo javna rasvjeta, putevi i njihovo održavanje.”Nemojmo da građani ispašataju. Oni ne zaslužuju ovakav tretman od svih nas”, poručio je on.

Odbornik Vaso Arsenović /SNSD/ rekao je da je potrebno napraviti plan i program rješavanja problema putne infrastrukture na području grada, po prioritetima, koji bi, prema njegovoj ocjeni, imao podršku svih odbornika.

“Ako već ne dajemo pare za podsticaje privredi, zapošljavanje u realnom sektoru, daj bar da kroz sabraćajnu, putnu, komunalnu infrastrukturu poboljšamo kvalitet života građana. Na to se nadovezuje javni prevoz, i gradski i prigradski”, dodao je on.

Arsenović je ocijenio da su saobraćajnice u veoma lošem stanju.

Odbornici Skupštine grada Bijeljina tokom sjednice usvojili su Prijedlog odluke o konačnom otpisu nenaplativnih potraživanja, Prijedlog odluke o izmjenama odluke o postupku subvencionisanja zakupnine, te Prijedlog stratrgije razvoja socijalnog stanovanja u gradu.

Usvojena je i Informacija o stanju zdravstvene zaštite neosiguranih lica na području grada Bijeljina, Informacija o stanju u kulturi i aktivnostima u oblasti kulture u gradu.

Izvor: Srna

Share.