Na sutrašnjoj vanrednoj sjednici Skupštine grada Bijeljina biće usvojena odluka o dodjeli novčane pomoći “Gradskoj toplani” u iznosu od preko 600.000 КM, dogovoreno je na sastanku gradonačelnika Bijeljine Ljubiše Petrovića, direktora i sindikata toplane i predstavnika skupštinske većine koju predvodi SNSD.

Radnici Gradske toplane u Bijeljini konačno mogu da odahnu. Odluka o dodjeli pomoći tom preduzeću za isplatu dugovanja donijela im je, kažu veliko psihološko olakšanje. Nastavljaju sa radom, pripremaju se za čišćenje i remont, kaže Saša Stanišić, predsjednik Sindikalne
organizacije “Gradske toplane” u Bijeljini.

“Želim da se zahvalim gradonačelniku i skupštinskoj većini koja odlučuje o ovoj situaciji. Ovo zbog čega smo sada ovdje je riješeno, ali će o sredstvima koja su nam potrebna za remont odlučivati skupštinska većina”, kaže Stanišić.

Direktor “Gradske toplane” Rade Hadži – Stević kaže da će postignutim dogovorom biti riješen hitan problem i izmirena obaveza prema dobavljaču na ime isporučenog energenta u prethodnim sezonama grijanja, ali da je to samo jedan požar koji će biti ugašen.

Dodaje da je veoma zadovoljan postignutim konsenzusom.

“Zadovoljan sam odlukom koja će sutra da bude donesena jer će to omogućiti opstanak firme. Na taj način ćemo očuvati radna mjesta i plate radnika. Takođe ćemo, a na zadovoljstvo naših korisnika, moći da obezbijedimo uslugu proizvodnje i isporuke toplotne energije i u narednoj grejnoj sezoni”, istakao je Hadži-Stević.

Zadovoljan je i gradonačelnik Bijeljine Ljubiša Petrović jer je, kako kaže, postignut dogovor izdizanjem iznad političkih prepucavanja.

Time je, kaže Petrović, izbjegnuto bacanje oko 200.000 KM narodnog novca na ime zateznih kamata, kao i ugrožavanje radnih mjesta.

“Mi ćemo već u postupku prijedloga odluke za rebalans budžeta u odluk uvrstiti i predložiti dodatna finansijska sredstva kako bi zaposleni imali redovna mjesečna primanja, kako remont toplane ne bi bio doveden u pitanje”, rekao je gradonačelnik Petrović.

Predstavnik Koalicije “Dogovor za Bijeljinu” Miroslav Milovanović je potvdio da će odluka o novčanoj pomoći “Gradskoj toplani” biti usvojena.

“Mi smo se izdigli iznad situacije zbog opšteg dobra koje se zove “Gradska toplana” i zbog zaposlenih u toj instituciji”, rekao je Milovanović.

Odbornici će o dodjeli novčane pomoći za “Gradsku toplanu” odlučivati na vanrednoj sjednici Skupštine grada Bijeljina koja će se održati u petak, 13 maja.

Podsjetimo da su odbornici skupštinske većine tokom dvije prethodne sjednice gradske skupštine odbili da razmatraju mogućnost dodjele novčanih sredstava kako bi se riješio problem gradske toplane, nastao u prethodnom periodu, nakon čega je gradonačelnik Bijeljine zaprijetio da će zajedno sa radnicima organizovati protest i to na lokacijama gdje se nalaze ljudi koji su blokirali donošenje ove odluke.

Share.