Na području Policijske uprave Bijeljina ove sedmice biće realizovana pojačana kontrola saobraćaja.

– Na području Policijske uprave Bijeljina od danas do nedjelje, 24. aprila, biće pojačana kontrola vozača dvotočkaša, kao i kontrola korištenja elemenata pasivne bezbjednosti saobraćaja, dok će od četvrtka do subote, od 21. do 23. aprila, pojačana kontrola biti usmjerena i na kontrolu vozača pod dejstvom alkohola, opijata i psihoaktivnih lijekova – najavljeno je iz ove uprave.

U saopštenju je navedeno da je za prva tri mjeseca ove godine na području Policijske uprave Bijeljina evidentirano 49 saobraćajnih nezgoda sa povrijeđenim licima, što je za oko 47 odsto manje nego u istom periodu 2021.

– Registrovano je 10 nezgoda sa težim tjelesnim povredama što je za 29 odsto manje, dok je sa lakšim tjelesnim povredama registrovano 39 nezgoda, što je za oko 24 odsto manje u odnosu na uporedni period – dodaje se u saopštenju.

Na području ove uprave za prva tri mjeseca 2022. godine stanje bezbjednosti saobraćaja ocijenjeno je kao povoljno, prije svega zbog činjenice da u ovom periodu nije bilo evidentiranih saobraćajnih nezgoda sa poginulim licima.

Iz Policijske uprave Bijeljina apeluju na sve učesnike u saobraćaju da poštuju propise i da svjesno i odgovorno učestvuju u saobraćaju, jer štiteći sebe – štite i druge.

Share.