Prikupljen je novac za Anđelu Tanacković, šesnaestogodišnju djevojčicu iz Ugljevika kojoj je neophodno liječenje u Njemačkoj, objavila je njena majka Jelica Tanacković i zahvalila svima za dobročinstvo.

“Prikupljen je novac za liječenje naše ćerke Anđele. Sa vjerom u Vaskrslog Gospoda i dobročinstvom svih ljudi, želimo da se zahvalimo svima na svakom vidu pomoći i obavijestimo da zaustavljamo dalje prikupljanje novca za liječenje naše ćerke Anđele”, objavila je Tanackovićeva na Fejsbuku.

Povodom apela za pomoć, zajedno sa ljudima dobre volje, uključio se i Fond solidarnosti “Duša djece” i uplatio prvi predračun od 250.000 evra na račun bolnice u Flensburgu /Malteser Krankenhaus St. Franziskus-Hospital/.
Anđelina majka je navela da su poslije humanitarnih bazara, koncerata, predstava, utakmica i mnogobrojnog sadržaja uvidjeli da nisu sami.

“Dugujemo veliku zahvalnost Fondu solidarnosti žDuša djecež, Eparhiji zvorničko-tuzlanskoj, sveštenstvu, monaštvu i svim parohijama naše svete Crkve, prijateljima, rodbini kao i svim privrednim subjektima i državnim institucijama, te ljudima dobre volje svih nacionalnosti koji su pokazali da granice nisu prepreka, a da je humanost na prvom mjestu”, navela je majka Tanackovićeva.

Anđela se trenutno nalazi u Flensburgu gdje je započeo nastavak liječenja.

Share.