Udruženje „Porodični krug“ iz Bijeljine, u saradnji sa Udruženjem za promociju obrazovanja Roma „Otaharin“, realizuje projekat „Da to sam ja“, sa ciljem senzibilisanja javnosti o obrazovnim potrebama Roma.

Projekat „Da, to sam ja“ podržan je od strane Ministarstva prosvjete i kulture u Vladi Republike Srpske i biće realizovan kroz okrugle stolove i radionice u Prnjavoru, Doboju i Bijeljini, tokom decembra 2021. godine.

Projekat „Da, to sam ja“ je osmišljen tako da uključuje predstavnike lokalne zajednice, udruženja Roma, vaspitače, učitelje, romske asistente, direktora predškolskih ustanova i osnovnih škola, roditelje.

U okviru projekta će biti realizovana obuka za vaspitače, učitelje i romske asistente, sa ciljem unapređivanja njihovih kompetencija u radu sa djecom i porodicama iz osjetljivih kategorija stanovništva, sa naglaskom na romsku populaciju.

Obuka će biti organizovana u utorak, 14. decembra 2021. godine, sa početkom u 10.30 časova, u sali JU Dječiji vrtić „Čika Jova Zmaj“, u Bijeljini (ul. Svetog Save 9).

Obuku će realizovati članovi Udruženja „Porodični krug“.

Izvor: Bijeljina danasIzvor:
Share.