Brano M. (61) iz Patkovače uhapšen je zbog sumnje da je pokušao da ubije maloljetnog komšiju (15) kojeg je izbo nožem, potvrđeno je “Glasu Srpske”.

Iz Policijske uprave Bijeljina, navodeći inicijale, saopštili su da se sve desilo sinoć u Patkovači i da je maloljetnik izboden nožem u gornjem dijelu tijela te da nije životno ugrožen.

Nezvanično saznajemo da je osumnjičeni Brano, ranije prijavljivao da ga uznemiravaju maloljetnici.

– On je sinoć ispred svoje kuće sačekao maloljetnike i kada se pojavio petnaestogodišnjak on ga je napao. Oborio ga je na zemlju i izbo nožem, a potom ušao u kuću- kazao je izvor blizak istrazi.

Kako je saopštila PU Bijeljina, ovaj slučaj policiji je prijavljen sinoć oko oko 21.35 časova od strane doktora Medicinskog centra Bijeljina.

– U prijavi je navedeno da je doveženo maloljetno lice, 2006. godište sa više ubodnih rana od noža u gornjem dijelu tijela. Operativnim radom na terenu istog dana oko 22 časa lišen slobode izvršilac krivičnog djela – rekli su u PU Bijeljina.

Dodali su da je na licu mjesta u Patkovači izvršen uviđaj kojim je rukovodio dežurni tužilac Okružnog javnog tužilaštva u Bijeljini.

– Prilikom vršenja uviđaja pronađeno je i sa lica mjesta izuzeto sredstvo izvršenja. U toku je kriminalistička obrada lica lišenog slobode, nakon čega će isti uz izvještaj o počinjenom krivičnom djelu Ubistvo u pokušaju biti predat u nadležnost i na dalje postupanje Okružnom javnom tužilaštvu u Bijeljini- saopšteno je iz PU Bijeljina.Izvor:
Share.