Trasa autoputa kroz Semberiju nesumnjivo će biti snažan zamajac privrednog razvoja ovog kraja i zato je veoma važno da njegova izgradnja počne što prije. Kao što je poznato, Srbija uveliko realizuje ovaj kapitalni projekat, dok Republika Srpska još nije započela radove, jer, tvrde nadležni, doskoro su provođene tenderske procedure, navodi u saopštenju, gradonačelnik Bijeljine LJubiša Petrović.

“Nakon nedavnog sastanka sa predstavnicima „Autoputeva Republike Srpske” dobili smo uvjeravanja da će ugovor sa izvođačem radova na dijelu autoputa od Rače do Bijeljine biti potpisan krajem februara ili početkom marta, a da je početak radova predviđen za kraj marta, odnosno početak aprila.

– Očekujemo da ovi rokovi budu ispoštovani i da se, najzad, i sa ove strane Drine, izgradnja autoputa pokrene sa mrtve tačke. Podsjećam, Gradska uprava Bijeljina odavno je završila sve poslove iz svoje nadležnosti u vezi sa autoputem. Izgradnja ovog velikog kapitalnog projekta je put u bolju budućnost Bijeljine i cijele Republike Srpske. Osim što će nas brže povezivati sa Beogradom i Banjalukom, kao i Evropom, nova saobraćajnica doprinijeće privrednom razvoju, olakšati protok ljudi i roba.

– Još jednom upućujem veliku zahvalnost matici Srbiji, koja je Republici Srpskoj dala 100 miliona evra za autoput do Bijeljine i, na taj način, po ko zna koji put, pokazala na djelu da brine o svom narodu, ma gdje on živio”, dodao je Petrović u saopštenju.

Share.