Ljubiša Petrović, gradonačelnik Bijeljine, povodom današnje odluke skupštinske većine o pokretanju procesa njegovog opoziva, rekao je da opoziv neće uspjeti.

“Odgovorno i svjesno im poručujem da ih u Bijeljini čeka politički kraj. Kada polome zube i kada opoziv ne uspije, uzeću zastavu Republike Srpske, zastavu grada Bijeljina i zastavu Srpske demokratske stranke, ići ću pješke od Bijeljine kroz Brčko, Šamac, Modriču, Doboj i druge opštine, zajedno sa narodom i ići ka Banjaluci, a tamo ćemo se vidjeti, CIK predsjedniče”, naveo je Petrović.

Narod je, kako je dodao, uvijek odlučivao.

“Na Bijeljini ćete polomiti zube, jer je narod uvijek odlučivao i nikada nije dao legitimitet kriminalu, zloupotrebama, pljačkama javnih preduzeća, lažnim diplomama i presuđenim počiniteljima seksualnih delikata, a takvi se nalaze u Skupštini grada. Doživjećete politički krah koji će vas uvesti u vaš politički kraj zajedno sa bijeljinskom svitom. Skupština se današnjom Odlukom drznula da prekraja slobodnu volju naroda koja je 2020. godine izrečena jasno, kada je narod meni kao gradonačelniku ukazao povjerenje da vodim Bijeljinu u naredne četiri godine. Ljudi koji su se usudili na to, upravo će tu volju naroda osjetiti 19. marta”, naveo je Petrović.

Kako je saopšteno iz Petrovićevog kabineta, on je pozvao građane da u što većem broju izađe na referendum i još jednom slobodno iskaže svoju volju, ali je i, kako se dodaje, kao licemjerno ocijenio to što pokretači procedure opoziva ni u jednom trenutku nisu saopštili javnosti na koji će način snositi odgovornost kada opoziv ne prođe.

“Čime oni odgovaraju za formiranje ovog političkog cirkusa? Niko nije rekao da li će se, kada opoziv ne prođe, odreći svojih funkcija, a znamo da ih imaju po nekoliko. Isto tako, znamo da nemaju narodnu podršku, a jedinu šansu koju vide u opozivu je da ponovo pokradu narodnu izbornu volju. Tome se svjesno odupiremo i jasno kažemo: polomićete zube na Bijeljini”, poručio je Petrović, prenose Nezavisne.Izvor:
Share.