Pored teške situacije koja nas je zadesila u proteklih godinu dana, JU OŠ „Meša Selimović „Janja može se pohvaliti značajnim uspjesima.

Naime, naše drage kolege, učitelj iz PO “Novo Naselje Janja“, Branislav Milanović, i nastavnica engleskog jezika, Ljiljana Đokić, dobitnici su ovogodišnje Svetosavske nagrade.

Ovo je potvrda da se još uvijek cijene prave vrijednosti i da smo, bez obzira na teškoće sa kojima se svakodnevno suočavamo, maksimalno posvećeni ovom divnom pozivu i radu sa učenicima. Кolege su nas veoma obradovale ovim uspjehom, mi im od srca čestitamo i nadamo se da ćemo ovako i nastaviti.

Pored naših vrijednih kolega imamo vrijedne i talentovane učenike.

Jedan od najuspješnijih je naš učenik sedmog razreda, Anes Mehmedović, koji , pored toga što je dobar u učenju i vladanju u školi, on je odličan i u sportu.

On je za proteklu godinu proglašen za najperspektivnijeg mladog sportisu u našem gradu, što je za sve nas veliki ponos.

Кaže da je još odmalena zavolio rukomet i uz podršku porodice i trenera dospio u RК „Bijeljina“ u Bijeljini za koji nastupa već tri godine. Već je sa ovim timom, u svojoj kategoriji, kao kapiten ekipe, osvojio 30 – ak medalja.

Na kampu održanom na Jahorini izabran je u najbolju petorku turnira.

Ima poziv da igra za reprezentaciju RS, a takođe su za njega zaineresovani neki klubovi iz Švajcarske.

Ističe da je njegov uzor rukometaš Mikel Hansen, a mi mu želimo da dostigne i prestigne Hansenove rezultate.

Ovim putem mu upućujemo čestitke za sve dosadašnje uspjehe, a posebno za najnoviju nagradu za najperspektivnijeg mladog sportistu , koju mu je dodjelio Grad Bijeljina i u budućnosti mu želimo još puno uspjeha i nagrada u sportu, kao i mnogo sreće u životu.

Share.