U Ulici patrijarha Pavla u Bijeljini od danas stupa na snagu privremena zabrana saobraćaja za sva vozila zbog izgradnje pješačke zone i uređenja platoa sa urbanim mobilijarom.

Zabrana saobraćaja biće u fazama, odnosno u skladu sa dinamikom radova, a prva će se odnositi na dio od raskrsnice sa Trgom kralja Petra Prvog Karađorđevića do kućnog broja šest u ulici, osim za vozila stanara i dostavu, saopšteno je iz Gradske uprave.

Iz Gradske uprave ističu da je zabrana privremena i da će trajati do 30. juna, odnosno do završetka planiranih radova.Za rekonstrukciju Ulice patrijarha Pavla, kako je ranije saopšteno iz Gradske uprave, biće izdvojeno 400.000 KM.

Građevinski radovi podrazumijevaju popločavanje behaton pločama, postavljanje dekorativne rasvjete, hortikulturalno uređenje i postavljanje modernog urbanog mobilijara – klupa i kanti za otpad.Iza zgrade Muzeja Semberije biće izgrađen mali trg, sa fontanom, dekorativnom rasvjetom, urbanim mobilijarom i hortikulturalnim uređenjem.

U skladu sa regulacionim planom “Centar grada”, rekonstrukcija podrazumijeva i izmjenu režima saobraćaja, ali će vlasnicima nekretnina biti omogućen pristup motornim vozilima do njihovih stambenih i poslovnih objekata, kao i vozilima za dostavu.

Izvor: Srna

Share.