Koncertom “Muzičko putovanje” koji je sinoć održan u velikoj sali Centra za kulturu “Semberija”, Udruženje građana “Muzički umjetnici Semberije” obilježili su Svjetski dan muzike.

Na koncertu su nastupili polaznici Muzičke radionice “Čarolija” uzrasta od tri do osam godina. Oni su izveli najljepše tradicionalne pjesme iz nekoliko država sa četiri kontinenta, a publici su se predstavili i polaznici Školice klavira.

Nataša Sobo umjetnički rukovodilac Muzičke radionice “Čarolija” kaže da su pripreme za koncert trajale pet mjeseci.

-Tekstovi pjesama su prilagođeni njihovom uzrastu i zadovoljstvo je raditi sa najmlađima jer mi smo tu da razvijemo njihove talente, radimo na razvoju ritma, zvuka, koordinaciji pokreta. U radionici “Čarolija” u saradnji sa logopedom, radimo i na vježbama za pravilno disanje i pravilnu artikulaciju govora. Djeca su mnogo inspirativna i nove ideje same naviru svaki dan istakla je Sobo.

Prije početka koncerta, publiku u sali pozdravio je gradonačelnik Bijeljine Ljubiša Petrović, a malim izvođačima poželio je mnogo uspjeha u daljem razvoju njihovog talenta.

Svjetski dan muzike počeo je da se obilježava 1982. godine, na inicijativu francuskog Ministarstva kulture i već punih 40 godina proslavlja se u više od 100 zemalja svijeta.

Ovim koncertom i Bijeljina se pridružila svjetskim metropolama u proslavi ovog važnog dana za muziku i muzičke umjetnike.

Izvor: Semberija.info

Share.