Odbornik DNS Bijeljina, Cvijetin Lukić, obratio se javnosti saopštenjem koje prenosimo u cijelosti.

Povodom izjave Slaviše Markovića, predsjednika GO PDP Bijeljina, u kojoj je dao rok Nenadu Nešiću, kandidatu DNS-a da se izjasni, oglasio se odbornik u Skupštini grada Bijeljina Cvijetin Lukić, koji mu je je odgovorio DNS već ima kandidata za predsjednika Srpske, a to je Radoslav Jovičić.

“Njega je izabralo Predsjedništvo DNS-a – jednoglasno! Pošten, obrazovan, profesor univerziteta, čovjek kojem je DNS prva politička opcija, učesnik odbrambeno-otadžbinskog rata, nažalost, i ranjavan u više navrata. Bivši je ministar policije kao nestranačka licnost. Kandidat koji se može samo poželjeti za našu Republiku i kandidat koji ima dovoljno iskustva da se nosi sa svim problemima i izazovima koje nosi funkcija predsjednika RS”, poručio je Lukić.

On je dodao da Jovičić ima najveću podršku na području Semberije i Majevice. Prema Lukićevim riječima, prema anketama i istraživanjim, Jovičić je kandidat sa najvećim šansama za pobjedu nad kandidatom SNSD-a.

“Zato g. Markoviću, smanjite doživljaje i ne uzimajte bespotrebno u usta nas iz DNS-a, bolje se pozabavite vašom organizacijom u PDP, jer s obzirom na to da ste član Predsjedništva PDP bolje je da radite na infrastrukturi svoje stranke. Imate širom Republike Srpske opštine gdje uopšte nemate odbore, i nije mi jasno kako mislite da u tim opštinama vaš kandidat i dobije glasove?”, kaže Lukić.

“Posvetite se malo PDP-u i Republici Srpskoj. Spustite se na zemlju i nemojte stopama vaših kolega, pa da bude poslije ,,malo sam se zbunio”. Budite sigurni da u budućnosti mi koji smo stvarali Republiku Srpsku i koji imamo kandidate koji su se borili za nju reagovaćemo oštro na ovakve i slične izjave”, dodaje Lukić.

Share.