U protekla 24 časa došlo je do kratkotrajne stabilizacije vodostaja na području Grada Bijeljina s obzirom da nije bilo padavina.

Vodostaj rijeke Drine jutros u 07,00 časova na vodomjernoj stanici Radalj iznosio je +231cm, odnosno u padu je za 38cm u protekla 24 časa.

Redovna odbrana od poplava rijeke Drine na području Semberije prema Glavnom operativnom planu odbrane od poplava uvodi se kada vodostaj na vodomjernoj stanici Radalj dostigne kotu od +450 cm.

Protok rijeke Drine na HE Zvornik u 8,00 časova iznosio je 699 m3/sekundi.

Vodostaj rijeke Save jutros u 7,00 časova na vodomjernoj stanici Jamena iznosio je +643cm, odnosno u protekla 24 časa u porastu je za 185cm.

Granica redovne odbrane od poplava je kada vodostaj rijeke Save na vodomjernoj stanici Jamena dostigne kotu od +970cm.​Vodostaji ostalih manjih votoka Janje, Gnjice, Lukavca i ostalih su u granicama normale.

S obzirom da se danas u toku dana očekuju nove padavine, preporučuje se budnost stanovništvu uz riječne vodotoke, nadležne službe pratiće stanje i po potrebi preduzimaće mjere iz Plana zaštite i spasavanja od poplava.

 

Izvor: Bijeljina Danas / Grad Bijeljina

Share.