Na 33. vanrednoj sjednici Gradskog štaba za vanredne situacije, održanoj telefonskim putem 17. novembra 2021. godine, zaključeno je da je epidemiološka situacija na području Grada Bijeljina i dalje nepovoljna i donešena je Naredba o obaveznom provođenju mjera za reagovanje na pojavu bolesti izazvane novim virusom korona (COVID-19) na teritoriji Grada Bijeljina, kojom su postojeće mjere produžene do 1. decembra 2021. godine.

Naredbom je izvršeno usklađivanje mjera sa Zaključkom Republičkog štaba za vanredne situacije za sprovođenje mjera za reagovanje na pojavu bolesti izazvane novim virusom korona (COVID-19) u Republici Srpskoj od 16. novembra 2021. godine.

S obzirom da je epidemiološka situacija na području Grada i dalje nepovoljna, apeluje se na građane da se u što većem broju vakcinišu protiv virusa korona.

Sve vaspitno-obrazovne ustanove na području Grada Bijeljina, shodno Zaključcima Republičkog štaba za vanredne situacije i Naredbom Gradskog štaba za vanredne situacije, obavezne su da o epidemiološkoj situaciji (pojavi virusa) redovno obavještavaju Ministarstvo prosvjete i kulture Republike Srpske i Gradski štab za vanredne situacije, preko Odjeljenja za društvene djelatnosti Gradske uprave.

Nalaže se Odjeljenju zainspekcijske poslove i Odjeljenju komunalne policije Gradske uprave da, u saradnji sa nadležnom Republičkom inspekcijom i policijom, intenzivno vrše nadzor nad sprovođenjem mjera propisanih Naredbom Gradskog štaba o obaveznom sprovođenju mjera za reagovanje na pojavu bolesti izazvane novim virusom korona (COVID-19) na teritoriji Grada Bijeljina.

 

Izvor: Bijeljina danasIzvor:
Share.