Diskusija potpredsjednika Skupštine Milenka Mitrovića koji je gradonačelnika Ljubišu Potrovića uporedio sa austrougarskim prestolonasljednikom Francom Ferdinandom uz poruku da je pronađen i Gavrilo Princip, izazvala je pažnju javnosti i zabrinutost Petrovića.

Ja sam rekao u svom izlaganju da se on ponaša kao okupacioni prestolonasljednik da sam donosi odluke. U mom izlaganju nije bilo poziva na bilo kakav linč ili fizički napad, konstatuje Mitrović, koji pripada stranka većine okupljene oko SNSD.

– Neargumentovane, bolesne diskusije. Moram da kažem posebno ovo bolesne, jer je od potpredsjednika Skupštine iznesena tvrdnja da se ponašam kao Franc Ferdinand, ali da se pronašao Gavrilo Princip. To je insinuacija na Sarajevski atentat. Da li ja kao čovjek i gradonačelnik treba da razmišljam u smislu moje ugrožene bezbjednosti ako mi se kaže da se ponašam kao Franc Ferdinand? Osjećam da mi je ugrožena bezbjednost zbog ovakvih diskusija i nereagovanja Skupštine grada kao zvaničnog organa – rekao je Petrović, piše BN.

Poslanici skupštinske većine predvođene SNSD iznijeli su niz kritika na broj zaposlenih u Gradskoj upravi. Klub odbornika SDS predložio je da se preispitaju sva zaposlenja u svim ustanovama i preduzećima koja se finansiraju iz gradskog budžeta. Dok će usvojeni dokumenti nacrt budžeta po proceduri idu u javnu raspravu.Izvor:
Share.