Gradonačelnik Bijeljine LJubiša Petrović posjetio je AD „Vodovod i kanalizacija“ Bijeljina i razgovarao sa radnicima i rukovodstvom ovog preduzeća o problemima koji opterećuju njihovo poslovanje i mogućnostima Gradske uprave da im pruži pomoć i podršku.

– Kao što sam obećao na prethodnoj sjednici gradske Skupštine, došao sam da neposredno razgovaram sa rukovodstvom i radnicima „Vodovoda”, jer smatram da svi koji su dobili narodno povjerenje moraju te ljude odgovorno pogledati u oči, ma koliko situacija bila teška. I pored svih problema u kojima se „Vodovod”, zbog neodgovornosti prethodnog rukovodstva, našao, radnicima sam saopštio da će Gradska uprava učiniti sve da do kraja tekućeg mjeseca prime bar jednu od dvije zaostale plate. Zajedno sa rukovodstvom preduzeća radimo na pronalaženju rješenja kojim bi „Vodovod” izmirio nagomilane dugove prema dobavljačima i Poreskoj upravi, ali radnici i njihove porodice, koji su već dva mjeseca bez primanja, su nam prioritet u ovom trenutku. Takođe, saslušao sam i stavove zaposlenih o nepravilnostima i nepravdama koje je prethodno rukovodstvo prema njima učinilo donošenjem akta o unutrašnjoj organizaciji rada, tzv. „sistematizacijom”, a posebno je važno što sam imao priliku da od radnika čujem nove i važne detalje o, izvjesno kriminalnim, radnjama kojima je budžet „Vodovoda” i Grada Bijeljina oštećen za višemilionske iznose – istakao je gradonačelnik Petrović.

Gradonačelnik je dodao i da će održati još jedan sastanak sa radnicima i rukovodstvom „Vodovoda” u narednih mjesec dana, kao i da je spreman da, koliko god je potrebno, radi i razgovara sa svima kako bi pronašao rješenje za spas ovog strateškog preduzeća. Pozvao je i sve radnike „Vodovoda” i građane da, u skladu sa svojom zakonskom i moralnom obavezom, nadležnim službenicima Policijske uprave i Okružnog javnog tužilaštva u Bijeljini dostave sve informacije o nelegalnim radnjama koje su oštetile ovo preduzeće i dovele ga u, zamalo, bezizlaznu situaciju.

Izvor: Gradska uprava

Share.