U subotu je klub UNSU, u okviru reprezentativnog sastava Regionalnog karate saveza Birač, Majevica, Semberija i Posavina (RKS BMSiP) uzeo učešće na “Kupu šampiona 2022” u Podgorici.

Turnir interenacionalnog karaktera u organizaciji karate kluba “Omladinac” okupio je 59 klubova sa oko 670 takmičara iz sedam zemalja.

– Bili smo svjedoci vrlo dobrog i kvalitetnog turnira, tako da rezultati koje su postigli naši takmičari zaista vrijede, saopšteno je iz kk UNSU.

Karatisti kluba iz bijeljine osvojili su jednu zlatnu i tri bronzane medalje u pojedinačnoj, te tri srebrne i dvije bronzane u ekipnoj konkureciji i time dali doprinos ukupnim rezultatima Regionalnog saveza BMSiP-e.

– U pojedinačnoj konkurenciji najuspješnija je bila Marija Gavrilović koja je u odličnoj konkurenciji kadetkinja (-47) zauzela treće mjesto, dok je u konkurenciji mlađih kadetkinja U14 (-47) bila ubjedljivo najbolja. U konkurenciji U12 (-30 i -35) naša nova nada kluba Jana Ivković osvojila je dvije bronzane medalje u borbama. U konkurenciji kadetkinja i mlađih kadetkinja U14 (-54 i +47) dobre nastupe imale su Milica Mia Vujić i Milica Mijić , ali na kraju bez plasmana. Pored njih, nastupe su zabilježili kadeti Stefan Vukadinović i Vedran Veselinović ( -63 i -70) takođe bez plasmana, saopšteno je iz kluba.

U ekipnoj konkurenciji u sastavu regionalnih timova srebrnim medaljama su se okitile Marija Mijić i Jana Ivković u konkurenciji djevojčica U12 u borbama i katama, Milica Mijić bronzanom medaljom u konkurenciji mlađih kadetkinja U14 u katama, dok su Milica Mia Vuiić i Marija Gavrilović bile srebrne u konkurenciji kadetkinja u borbama.

– Moramo istaći njihovu sjajnu pobjedu u polufinalu protiv odlične kadetske ženske ekipe Beogradskog karate saveza, dok su za zlato izgubile od domaćina turnira kk “Omladinac”. Ako uzmemo u obzir, da su svi oni direktno nastupali nakon dužeg putovanja, možda možemo i opravdati neka slabija izdanja pojedinih naših predstavnika. Ipak, prije svega moramo priznati da je konkurencija bila zaista kvalitetna i cjelokupan turnir na veoma visokom nivou, istakli su u karate klubu UNSU.

Izvor: Bijeljina danas

Share.