Srpski član Predsjedništva BiH Milorad Dodik i predsjednik Republike Srpske Željka Cvijanović prisustvuju u Bijeljini svečanoj sjedici lokalne skupštine povodom Dana grada.

Dodik je u izjavi novinarima prije početka sjednice najavio da će budžet za poljoprivredu u Republici Srpskoj biti povećan, ne na 150 miliona KM kako je ranije najavljeno, nego na 180 miliona KM.

Cvijanovićeva je, uz čestitke građanima Bijeljine, poželjela napredak i dobru saradnju lokalne sa republičkom vlašću, kao formulu za uspjeh.

Na svečanoj sjednici najznačajnije priznanje – Povelja grada biće uručena NJegovom preosveštenstvu episkopu zvorničko-tuzlanskom Fotiju.

U obrazloženju odluke o dodjeli Povelje navodi se da je episkop Fotije dao nemjerljiv doprinos u razvoju i očuvanju srpske kulture i duhovnosti i svojim dobrotvornim, književnim i društveno-korisnim radom uticao na sveukupni društveni život Bijeljine.

Prije održavanja svečane sjednice Skupštine grada položeni su vijenci na centralni spomenik poginulim borcima na trgu u centru grada.

Vijence su položile delegacije gradske vlasti, ministri, poslanici, odbornici, predstavnici boračkih organizacija, Oružanih snaga i policije.

Share.