Предсједник Скупштине града Бијељина Александар Ђурђевић рекао је да је Влада Републике Српске овом граду одобрила 750.000 КМ за реконструкцију Улице Стефана Дечанског, познате као Коридор.

“Očekujem da procedura bude sprovedena efikasno i da jedna od važnijih ulica u Bijeljini uskoro osvane u novom ruhu”, napisao je Đurđević na “Instagramu”.

Bijeljinska Ulica Stefana Dečanskog, poznata kao Koridor, nalazi se na izlazu iz grada prema Brčkom i predstavlja jednu od ključnih saobraćajnica u gradu.

Grad Bijeljina kandidovao je prema Vladi Republike Srpske projekat rekonstrukcije Ulice Stefana Dečanskog i za njegovu realizaciju zatražio milion KM, rečeno je ranije Srni u Gradskoj upravi.

“Od Ministarstva finansija tražen je iznos od 1.000.000 KM za sufinansiranje realizacije ovog projekta, čija će konačna vrijednost biti utvrđena glavnim projektom”, rekli su iz Gradske uprave.

Premijer Republike Srpske Radovan Višković je, govoreći o programu prema kojem će Vlada izdvojiti 20 miliona KM za investiranja u lokalne zajednice širom Srpske, rekao da je to program koji traje nekoliko mjeseci i podsjetio da je bio otvoren javni poziv prema lokalnim zajednicama koje su kandidovale svoje projekte.

“Tražili smo samo da obrate pažnju na prioritete, ono što oni smatraju važnim za lokalnu zajednicu, da se prvenstveno koncentrišu na poslovne zone, infrastrukturu, javno snabdjevanje, vrtiće, škole… Tako smo i stepenovali te projekte. Većina lokalnih zajednica je aplicirala za samo jedan projekat, a neke za više njih”, rekao je nedavno Srni Višković.

On je precizirao da je iznos sredstava ograničen na milion KM i da je za 64 lokalne zajednice rezervisano 20 miliona KM.

Izvor:

Share.