Predsjednik Skupštine grada Bijeljina Aleksandar Đurđević najavio je da će odluka o davanju garancije za kredit “Vodovoda i kanalizacije” sutra biti na snazi.

Đurđević je pojasnio da će odluka, u skladu sa usvojenim amandmanom, danas biti objavljena u gradskom Službenom glasniku da bi odmah sutra stupila na snagu.

On je pohvalio što su odbornicima ovaj put dostavljeni svi potrebni materijali, poput izvještaja o uštedama, plana zapošljavanja i plana restrukturisanja preduzeća, naglasivši da je svima u interesu da preduzeće “Vodovod i kanalizacija” normalno funkcioniše.

Đurđević je naveo da su na početku sjednice imali kratke konsultacije na kojima su bili predstavnici odborničkih klubova, političkih stranaka i gradonačelnik kao predlagač, te im je zahvalio što su uspjeli dogovoriti da ova priča ne ide u političkom pravcu.

Nakon što je okončana sjednice Skupštine grada na kojoj je usvojena odluka o davanju garancija za kredit “Vodovoda” od 5,1 milion KM, Đurđević je rekao da to neće riješiti sve probleme ovog preduzeća, među kojima su i blokade, ali se sa tom garancijom može obratiti Ministarstvu finansija i tražiti poresku odgodu, za koju smatra da će biti odobrena.

Đurđević je rekao da je na prijedlog Kluba odbornika PDP-a usvojen i zaključak da se za narednu sjednicu budu zaduže gradonačelnik i direktor “Vodovoda i kanalizacije” da pripreme prijedlog rješenja pomoći da bi radnici primili barem jednu platu, jer u ovoj godini nisu imali nijednu.

U ime Koalicije “Dogovor za Bijeljinu” odbornik SNSD-a Zlatan Lazarević rekao je da je glasanjem potvrđeno da je svim odbornicima stalo do preduzeća i radnika “Vodovod i kanalizacija”, ali da od gradonačelnika još nije dobio odgovor o predsjedniku Nadzornog odbora u tom preduzeću.

“Nije mi jasno kako su prolazili svi propusti, a taj predsjednik Nadzornog odbora je i dalje na toj funkciji. Sada je pitanje i šta će biti sa ovim kreditom i da li će biti utrošen kako piše? Ja nemam trenutno povjerenje, dok gradonačelnik priča o nultoj stopi borbe protiv kriminala”, rekao je Lazarević.

Lazarević se nada odgovoru, navodeći da je evidentna paradoksalna situacija da je cijela Uprava smijenjena i dobila krivične prijave, a onaj ko ih je kontrolisao i dalje sjedi u svojoj fotelji i kontroliše izvještaje, za koje gradonačelnik kaže da su fingirani.

On je istakao da oni koji rade protivzakonito nemaju podršku, prvo Kluba SNSD-a, a potom i Koalicije “Dogovor za Bijeljinu”.Lazarević smatra i da Gradska uprava treba da poradi na priključcima vode, jer ih je u Bijeljini malo pošto ljudi govore da im je to skupo, ocijenivši da bi gradski budžet adekvatno mogao da pomogne.

Gradonačelnik Bijeljine LJubiša Petrović rekao je da je danas donesena razumna odluka, iznad svake politike, a istakao je i da neće biti poskupljenja vode u gradu, jer građani već plaćaju visoke cijene.

“Ne planiramo da se bilo kakva konsolidacija poslovanja `Vodovoda` prebija preko grbače građana”, rekao je Petrović.

Izvor: SrnaIzvor:
Share.