Dvanaestogodišnji virtuoz na harmonici Đorđe Perić održao je večeras u Bijeljini prvi solistički koncert kojim je oduševio publiku u rodnom gradu.

Ovim koncertom Đorđe počinje koncertnu turneju, tokom koje će zajedno sa ocem, profesorom Slavišom Perićem, nastupiti u koncertnim salama širom Evrope.

Na večerašnjem koncertu u bijeljinskom Centru za kulturu “Semberija” kao specijalni gosti nastupili su Aleksej Murza iz Ukrajine, koji je redovan gost na festivalima i koncerima koje organizuje Osnovna muzička škola “Kornelije Stanković”, kao i Luka Belo iz Italije.

Đorđe Perić, dvostruki pobjednik Svjetskog trofeja harmonike 2022 i laureat više od 150 međunarodnih festivala iz više od 30 zemalja, rekao je da je presrećan što se njegov prvi solistički koncert održava u gradu u kome je rođen.

“Solistički koncert nije mala stvar i uzbuđenje je bilo veliko. Koncert je odlično prošao i sve kompozicije koje smo pripremili dobro su izvedene”, rekao je Đorđe novinarima.

On kaže da je Bijeljina grad u kojem je počeo da se bavi muzikom i da je zahvaljujući harmonici posjetio mnoge zemlje svijeta i upoznavao se sa njihovom kulturom.

“Nastavljam koncertnu aktivnosti sa ocem po Evropi. Već imamo u planu da naredni koncert bude u Austriji, u Gracu, a za ostale ćemo se dogovarati”, rekao je Đorđe Perić.

Slaviša Perić rekao je da nakon niza uspješnih nastupa na svjetskim i evropskim takmičenjima, te osvajanja laureatskih zvanja u 30 zemalja, počinju sa koncernom djelatnošću.

“Željeli smo da njegov prvi koncert bude u Bijeljini, a poslije imamo u planu mnogo nastupa širom Evrope”, rekao je Perić.

On kaže da će u Bijeljini u septembru biti održan 76. Svjetski kup harmonike u organizaciji Svjetske asocijacije harmonikaša.

“Prvi put se održava na našim prostorima, u Republici Srpskoj”, dodao je Perić.

Organizator i generalni pokrovitelj koncerta je Osnovna muzička škola “Kornelije Stanković” Bijeljina-Ugljevik.

Share.