Zgrada u kojoj se nalazi Crveni krst u Bijeljini, lokalnom stanovništvu je orijentacija u Gradu. Iako je tako, mnogi ne znaju da je ova Organizacija zapravo podstanar u tim prostorijama. Već duži vremenski period pokušavaju pronaći vlastiti prostor, a prema posljednjim informacijama čini se da su blizu rješenja.

Crveni krst u Bijeljini u skorijoj budućnosti nalaziće se na drugoj adresi. Trenutno se rješava višegodišnji problem prostorija koje koristi Crveni krst u Bijeljini. Na sadašnjoj adresi su preko 4 decenije, ali kao podstanari.

Iako su prostorije koje trenutno koriste, namjenski građene za Organizaciju Crvenog krsta, Gligić pojašnjava da je problem nastao prilikom transformacije društava.

Iako im podjela pomoći socijalno-ugroženim licima nije primarna djelatnost u Gradskoj organizaciji Crvenog krsta u Bijeljini tokom prošle godine realizovali su nekoliko akcija kako bi pomogli sugrađanima koji teško žive. Iz gradskog budžeta u prošloj godini na raspolaganju su imali 29.000 KM.

Gradska organizacija Crvenog krsta u Bijeljini realizovala je predviđene planove u prošloj godini, uprkos teškoj situaciji. Realizovali su 26 aktivnosti i obilježili sve značajnije datume.

Podijeljen je i 361 paket pomoći korisnicima.

 

Izvor: Ntv Arena

Share.