Savjeti pet bijeljinskih mjesnih zajednica, koje su učesnici u projektu “Jačanje uloge mjesnih zajednica u BiH” dobili su danas, s ciljem unapređenja njihovog rada, računarsku opremu vrijednu gotovo 15.000 KM.

Oprema podrazumijeva desktop računar, multifunkcionalni uređaj i tablet računar u ukupnoj vrijednosti nešto većoj od 14.500 KM, od kojih su 12.500 KM donatorska sredstva, a učešće grada je 2.000 KM.

Gradonačelnik Bijeljine LJubiša Petrović rekao je da će pet savjeta mjesnih zajednica – Novo Naselje, Sokolski Dom, Vršani, Donji Zagoni i Gornje Crnjelovo biti u mogućnosti da sada elektronski izrađuju sve zahtjeve i molbe stanovnika.

“Hvala donatoru UNDP-u za sva dosadašnja sredstva za grad Bijeljina. Ovakve projekte i mi materijalno podržavamo”, izjavio je Petrović novinarima.

Predsjednik Savjeta mjesne zajednice Sokolski Dom Jovica Davidović rekao je da će dobijenu računarsku opremu iskoristiti za unapređenje saradnje sa građanima koji gravitiraju tom području.”Napravićemo i igraonicu za djecu u kojoj će moći da uče o programiranju”, najavio je Davidović.

Grad Bijeljina je drugi put u projektu “Jačanje uloge mjesnih zajednica u BiH”.

Izvor: Srna

Share.