Epidemiološka situacija u Bijeljini se iz dana u dan pogoršava, a ono što posebno zabrinjava jesu teške kliničke slike kod pacijenata na samom prijemu i činjenica da se u ovom talasu pandemije starosna granica oboljelih pomjerila ka mlađim osobama, koje uglavnom nemaju ranije dijagnostikovane hronične bolesti, saopšteno je iz bijeljinske Bolnice “Sveti vračevi”.
U protekla 24 časa u Bijeljini je evidentirano još 14 novih slučajeva zaraze virusom korona, a oboljeli od kovida 19 duže borave na bolničkom liječenju.

“Procenat smrtnosti je, nažalost, povećan”, navedeno je u saopštenju.

Na liječenju u kovid bolnicama je 78 bolesnika, od kojih je 23 priključeno na respiratore, a 41 na kiseoničkoj terapiji.

Gotovo svi pacijenti su sa teškom kliničkom slikom, a 30 je životno ugroženo.

U protekla 24 bilo je pet prijema.

“Apelujemo na javnost da situaciju shvate krajnje ozbiljno, te da se u skladu sa tim pridržavaju svih propisanih mjera zaštite, jer to je jedini način da zaustavimo dalje eksponencijalno širenje infekcije virusom korona. Redovnim nošenjem maske, dezinfekcijom ruku i izbjegavanjem okupljanja, zaštitićemo svoje zdravlje i ljudi oko nas. Budimo odgovorni”, poručuju iz bijeljinske bolnice.

Share.