Grad Bijeljina od danas je bogatiji za 21 preduzetnika, koji su se odlučili za posao u širokoj lepezi zanatsko-preduzetničkih djelatnosti, a iz gradskog budžeta je za podsticaje u funkciji njihovog samozapošljavanja izdvojeno 130.000 KM.

Korisnik podsticaja Bojan Lazić planira da otvori butik u okviru kojeg će kupcima ponuditi mušku, žensku i dječiju konfekciju.

“Za razliku od mnogih vršnjaka, ja sam odlučio da ovdje pokušam da se ostvarim. Ovaj program mi je od velike pomoći. Novac ću iskoristiti za nabavku osnovne opreme i robe”, rekao je Lazić na konferenciji za novinare.

Željka Bobić sredstva će iskoristiti za otvaranje salona u kojem će ponuditi sve kozmetičke usluge.

Darka Andrić će u Batkoviću otvoriti kozmetički salon, a Gradskoj upravi je zahvalila za pruženu podršku u okviru novog poglavlja koje je pred njom.

Gradonačelnik Bijeljine Ljubiša Petrović rekao je da ohrabruje današnja slika sa potpisivanja ugovora jer veliki broj mladih žele da se ostvare kao samostalni preduzetnici.

“Nova lica doprinosiće razvoju grada i Republike Srpske. Ova sredstva pomoći će novim preduzetnicima da se ostvare, plaćaju doprinose i nabave opremu”, napomenuo je Petrović.

On je napomenuo da se u Bijeljini u narednom periodu očekuje i raspodjela sredstava u iznosu od 200.000 KM za preduzetnike, odnosno one djelatnosti koje su najviše pretrpjele zbog pandemije i ograničenja radnog vremena i aktivnosti.

“Resorno odjeljenje će u planiranju budžeta za 2022. godinu sigurno predložiti veći iznos sredstava za otvaranje novih radnih mjesta”, poručio je Petrović.

Share.