Kriza u SDS-u se nastavlja. Sedam poslanika napustilo je ovu stranku u jednom mandatu. Posljednji je Davor Šešić koji je iz SDS-a nakon 18 godina prešao u Socijaliste. U SDS-u kaže nije bilo razumijevanja. Na probleme i propuste na koje je ukazivao naišli su na blokadu od strane rukovodstava.

“Naravno da je lider stranke neko ko sve koordiniše ili bi trebao, ali sam rekao generalno oko pristupa stranci možda drugačijem načinu vođenja politike i pristupa građanima možda je to najbolja riječ da na drugi način kažemo neke svoje stavove, ciljeve i program, nego što smo to radili”, rekao je Šešić.

U SDS-u problem ne vide. Poručuju za takve u stranci više mjesta nema.Za Miladina Stanića to je trgovina interina interesom. O tome zašto im se stranka opsipa nije govorio.

“Po svaku cijenu izabrati ljude koji su i odani stranci i koji su kvalitetni a da po svaku cijenu izbjegnemo ljude koji su politički nedozreli koji političku ideologiju vide samo kroz način da ostvare materijlani interes jer takvi su ti ljudi koji su napustili SDS”, rekao je Miladin Stanić, poslanik SDS-a u Narodnoj skupštini

Erozije u stranci svi su svjesni odim SDS-ovci, smatraju analitičari.

Sve dok se njen lider i rukovodstvo ne pogledaju u ogledalo i ne pokažu samokritičnost da su odgovorni za takvo stanje kažu stranka će da slabi.

“SDS možda još jedno vrijeme može da tavori na tim neospornim istorijskim zaslugama ali imajući u vidu nesposobnost i nesnalažljivost rukovodstva mislim da će se ta erozija i osipanje nastaviti”, smatra analitičar Drago Vuković.

Vuković kaže nije siguran kako će SDS nastaviti svoju politiku, posebno ako se uzme u obzir da SDS gotovo više i ne postoji u pojedinim centrima, poput Banjaluke, Doboja i Bijeljina.

Share.